Ansamblul Moara de hârtie - Satul meșteșugurilor

Asociația Moara de hârtie a inițiat și dezvoltă Ansamblul Moara de hârtie-Satul meșteșugurilor din Comana (județul Giurgiu, în imediata apropiere a Bucureștilor), ce găzduiește ateliere creative ce își trag seva din meșteșugurile practicate în satul tradițional românesc: țesut la război, prelucrarea stufului și papurii, fierărie, olărit și ceramică, lucru în lemn, bucătărie tradițională, moară pe piatră și brutărie, dar și realizarea de hârtie de mână, tipar manual și legătorie de carte.

Asociația s-a auto-susținut, în condiții normale, din organizarea de activități de educație culturală prin meșteșuguri pentru copii, dar și prin proiecte de finanțare și comercializarea în cadrul Ansamblului de obiecte lucrate de oameni din comunitate, în atelierele de meșteșuguri.

Din cauza crizei generate de pandemia de COVID-19, toate activitățile au fost sistate și Ansamblul a fost închis pentru public.

Pentru că atelierele pentru copii nu vor mai avea loc în următoarele 6 – 9 luni, gândim noi proiecte care să poată să susțină activitatea celor implicați în activitățile Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor. Donațiile prin platforma Galantom vor contribui la acoperirea parțială a cheltuielilor curente, cât și a celor pentru redeschiderea Ansamblului pe timpul verii, în condiții de siguranță pentru vizitatori.

Proiectul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor este câștigătorul premiului Revistei Cariere la categoria Autentic Românesc, în decembrie 2017, la București, și al premiului RUBIZMO Rural Business Innovation Award, la categoria Ecosystem Services, în octombrie 2019, la Bruxelles.

Donațiile prin platforma Galantom vor contribui la acoperirea parțială a cheltuielilor curente, cât și a celor pentru redeschiderea Ansamblului pe timpul verii, în condiții de siguranță pentru vizitatori.

[ Show more ]
Galantomi:

3

Donatii:

80

Suma:

8,531 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2020

Daruieste ziua ta ~ 2020

In beneficiul: Ansamblul Moara de hârtie - Satul meșteșugurilor

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi. 

8,531 RON

Suma:

3

Galantomi:
80 Donatii

Pagini fundraising

Donez ziua mea pentru Moara de hârtie

UPDATE: În total, suma strânsă de ziua mea pe platforma Galantom și în cont a fost de 2116 lei! Mulțumesc încă o dată! :) Ziua mea de nașter

2,100 RON Target
1,616 RON Suma
10 Donatii
76.952380952381% Complete

Donez ziua mea pentru „Moara de hârtie”

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unui

3,000 RON Target
3,226 RON Suma
44 Donatii
100% Complete

Donez ziua mea pentru Moara de hârtie

UPDATE: Cu bucurie și recunoștință, vă anunț că suma totală strânsă de ziua mea pe platforma Galantom, în conturi, dar și oferită direct

10,000 RON Target
3,689 RON Suma
26 Donatii
36.89% Complete